Home / Interieurontwerp / Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek
Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi Studio Design is bezig met het renoveren van het Kondo Museum. Het ligt in Chawan-Zaka, een helling in de wijk Higashiyama in Kyoto . In het museum, in het hart van de wijk vol aardewerkwinkels, bevinden zich de objecten van de beroemde keramische meester Yuzo Kondo en drie van zijn afstammelingen van Kiyomizu.

Mamiya Shinichi studioontwerp verbouwt een museum waar u een verzameling uitzonderlijke keramische voorwerpen kunt bewonderen

De verzameling keramische objecten omvat werken waarvan de fabricagetechniek zeer geavanceerd is. Een van de meest geavanceerde technieken van traditioneel Japans keramiek is het Kiyomizu-servies, dat zijn naam dankt aan de nabijgelegen Kiyomizu-Dera-tempel.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Het toegangsvenster presenteert het meesterwerk van Yuzo, een grote plaquette in zijn duidelijke blauwe en witte stijl die eerder zelden aan het publiek werd getoond.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Het tentoonstellingsgebied omvat het werk van vier leden van de Kondo-familie, Yuzo, Yutaka, Jun en Takahiro die allemaal de blauwe en witte stijl hebben verfijnd die bekend staat als Kondo Sometsuke.

Door de creatie van keramische objecten en als reactie op de zware familiale verantwoordelijkheid die ze hebben aangenomen, creëerden Uuzo en Yutaka elk een persoonlijke esthetische woordenschat, geïnspireerd door talloze reizen en mogelijkheden om over de hele wereld les te geven. wereld. Al snel werden ze geboeid door een Koreaanse vakman Punch’ong (mishima-benodigdheden in het Japans) met een repetitief oppervlaktepatroon en vrij complex.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Dit oppervlak na te zijn geschraapt, was bedekt met een witte vloeistof die alleen de depressies vult. Aldus vangt het object de eenvoudige schoonheid van Koreaans keramiek terwijl het een unieke, eigentijdse, poëtische en abstracte gevoeligheid uitdrukt. Dit is het essentiële element dat dient als basis voor de Kondo-tentoonstelling.

Daarnaast wordt een verzameling sake-bekers gemaakt door Yuzo weergegeven naast zijn materialen in zijn originele werkplaats uit 1924.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi-studionontwerp en zijn renovatiewerkzaamheden

Mamiya Shinichi verdeelde het museum in vier delen. Daarnaast heeft de studio een nieuwe ruimte ingehuldigd die zich ook in het museum zelf bevindt. Deze ruimte wordt Ryusui genoemd en het is een bar. Bezoekers kunnen genieten van een sake-ervaring.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Verschillende tinten donkergrijs en donker licht kenmerken de atmosfeer van het museum. Ze accentueren materialen zoals steen, bamboe, gips en traditioneel Japans papier.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

De genoemde materialen zijn op de muren, het plafond en de vloer. Het belangrijkste kenmerk van het interieur van het museum is een vlak kunstwerk van meer dan zeven meter breed, gemaakt door Takahiro Kondo met zijn stijl van glimmertjes “zilveren mist” of gintekisai in het Japans. Het is een amalgaam van platina, goud, zilver en gesinterd glas dat subtiel lijkt op een stroom gesmolten druppels die zich vastklampen aan porseleinoppervlakken.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

De sprankelende waterdruk in dit stuk is gemaakt van keramiek. Het verwijst naar de Kiyomizu-Dera-tempel in de regio die bekend staat als een heilige plaats met nieuw water.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi en de andere indrukwekkende werken van de ontwerpstudio

Voordat we naar de presentatie van een aantal andere werken van de ontwerpstudio Mamiya Shinichi gaan, eindigen we met de presentatie van de belangrijkste informatie over het Kondo Yuzo-museum gewijd aan Japans keramiek:

Architectuur: Shinichi Mamiya + Takuya Fukushima / Mamiya Shinichi Design Studio

Grafisch ontwerp: Issei Kitagawa (GRAPH)

Locatie: Kyoto, Japan

Structuur: staal

Type: museum, bar

Oppervlakte: 89,35m2

Alle foto’s van Yasuko Okamura en Hiroshi Tanigawa

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi en de andere werken van deze ontwerpstudio om deze architecten beter te leren kennen

Wat valt op wanneer men de renovatie of het maken van stydio-ontwerp Mamiya Shinichi observeert? Het eerste dat opvalt is het combinatorische gebruik van verschillende bouwmaterialen. Dit zijn hout, bamboe, staal, dat wil zeggen metaal, beton, papier, enzovoort.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Om inderdaad een authentieke Japanse sfeer te creëren, is de ontwerpstudio Mamiya Shinichi niet echt verplicht om ze allemaal te gebruiken. Het is ook waar dat de kleuren en tinten die in het Japanse keramiekmuseum worden gebruikt, niet typisch zijn voor traditionele Japanse interieurs. En toch, in andere interieurs, gebruikte de ontwerpstudio Mamiya Shinichi ze ook.

Een ander bekend project van de Shinichi ontwerpstudio, dat in feite een naam is die ‘zuiverheid van het geloof’ betekent, is de Shinkoji-tempel. Op de foto hierboven zie je de grote hal van de tempel en op de foto hieronder zie je de ingang van de tempel. We herkennen de handtekening van de ontwerpstudio via de gebruikte materialen en de toegepaste kleuren.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi en het Pillar Grove-project

Het is een project dat de mogelijkheden van een houten structuur onderzoekt. Dertig pilaren werden geplaatst in een hash-tag lay-out waardoor een constructie kon worden gemaakt die geen dragende muren bevat.

Voor platen heeft de vrije lay-out van de platen bovendien hoogteverschillen opgeleverd, zodat het personeel zijn eigen aangepaste ruimten op kantoor kan kiezen. Voor de buitenzijde bedekken openingen van dezelfde grootte bovendien de vier wanden en geven deze een klassieke uitstraling aan de hoofdgevel en geven deze de indruk van duurzaamheid. Al deze elementen kwamen samen om een ​​opzettelijk ontworpen ruimte te creëren die onverwachte vormen en verrassende functies kon ondersteunen.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Deze werkruimte laat iedereen toe die in een atmosfeer duikt die bevorderlijk is voor creativiteit en sereniteit. Het werkt individueel, maar ook op de een of andere manier collectief.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi en het Frontier House Project

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

De ontwerpstudio Mamiya Shinichi heeft een residentie gebouwd tussen het landelijke landschap van Aichi en de woonstraten van de regio. Wonen wil een sterke verbinding tot stand brengen tussen de natuurlijke omgeving en het gebouw zelf. Als gevolg hiervan is de binnenbehuizing gecentreerd rondom een ​​ruimte met dubbele hoogte die een panoramisch uitzicht op het landschap biedt.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

De vijfhoekige vorm van de constructie, in combinatie met verspringende vloerhoogten, maakt het mogelijk om de kleine kamers van het huis af te bakenen zonder dat de wanden die zich splitsen moeten worden opgetrokken. De niveauveranderingen van de accommodatie bieden ook verschillende hoeken waar u rustig kunt zitten en werken terwijl u het gevoel van eenheid behoudt dat het huis doordringt en wordt aangemoedigd door de architectuur ervan.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Deze manier om in hoogte te bouwen maakt het mogelijk om een ​​enorme ruimte te creëren zonder op het oppervlak te tellen. Het gevoel van grootsheid geeft de prettige indruk van het leven in een groot en zeer helder huis. De vele ramen met uitzicht op de groene uitgestrekte gebieden snijden de leefomgeving van de omringende natuur niet. De helderheid en het minimalisme dragen bij aan het gevoel van welzijn.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi en niet erg traditionele geometrische vormen

Of het nu een vijfhoekige vorm is of een spel op de hoogte, de architectuur voltooit het strakke en minimalistische ontwerp dat de ontwerpstijl van de ontwerpstudio kenmerkt. De grote verscheidenheid aan materialen contrasteert met de beperkte keuze aan kleuren en meubels die het interieur bekleden. Wij zijn van mening dat de keuzes van de ontwerpstudio innovatief en modern zijn waardoor vooruitgang op het gebied van interieurontwerp in het algemeen mogelijk is.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Mamiya Shinichi en het slashhuis

Slash house onderhoudt de intimiteit van de lokale bevolking die naar een levendig gebied in Seki-Shi, Gifu, Japan komt. De ontwerpstudio voldoet nog steeds aan de eis van de klant voor een binnenruimte gevuld met licht. De voorkant van het huis is vanaf de weg gekanteld met een verdikte muur die zich horizontaal uitstrekt naar de ingang. Deze buitenlaag heeft geometrische uitsparingen met verzonken openingen om nieuwsgierige blikken van voorbijgangers te voorkomen. De openingen zijn op elk niveau gevarieerd, waardoor er een dynamische compositie in de buurt ontstaat.

Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

Geplaatst door Sabine Monier in


Mamiya Shinichi studio-ontwerp verbouwt het museum gewijd aan Japans keramiek

About design

Check Also

Toevlucht dichtbij de stad die in een mooi huis in beton en hout wordt gebouwd

Toevlucht dichtbij de stad die in een mooi huis in beton en hout wordt gebouwd

De maker Ngô Việt Khánh Duy van studio 23o5 heeft in 2017 een huis ontworpen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *