Home / Tuinen en terrassen / Landscaping – trends 2014
Landscaping - trends 2014

Landscaping – trends 2014

Een tuin heeft dezelfde relatie met het huis als de schoenen van een persoon. Je kunt veel over iemands persoonlijkheid raden door naar zijn schoenen te kijken en hij gaat voor zijn tuin of tuin. We generaliseren, natuurlijk, maar in de regel is het waar.

Er zijn gevallen van huizen te koop voor 100.000 euro, met verwaarloosde buitenruimten en oude verf. Het was voldoende om de buitenruimtes opnieuw te schilderen en te verzorgen, 2000 euro te betalen, om het vervolgens te verkopen aan 120.000. Al deze winstmarge ten opzichte van de kleine zorg voor de externe faciliteiten .

Hier verkennen we de nieuwste trends van 2014, die u zullen helpen uw tuin of tuin een beetje achterhaald te veranderen in een klein paradijs.

Landscaping - trends 2014

01 Innovatieve verlichting

Om het meeste te profiteren van buitenruimtes, zou je ‘s nachts kunnen genieten. Installeer hiervoor de vereiste verlichting.

Wees creatief en zet chique verlichting, zoals sfeerverlichting, onder stoelen of andere objecten, naast andere lampen, goed georiënteerd. Vergeet ook niet om een ​​verandering in de kleur van het licht toe te staan, met een speciale knop – het zal onmiddellijk het uiterlijk en de stemming veranderen. De buitenruimte zal dus aantrekkelijker worden en je zult er steeds meer naar toe willen. Dit is een oude trend, die zich in 2014 voortzet zonder zijn kracht te verliezen, met verschillende innovatieve lampen op de markt.

Verlichting is een buitenmomentelijkheid

Landscaping - trends 2014

02 Buitensauna’s

Voor wie van de sauna houdt, zal het zeker een goede investering zijn. Wat een genot om de sauna op te warmen en te schuilen in de tuin, na een lange dag stress. Zo’n installatie kost u niet veel, terwijl u de waarde van uw huis verhoogt.

De vraag naar buitensauna’s neemt toe, misschien vanwege de aantrekkende economie. De buitensauna zal zeker indruk maken op uw gasten, tenzij u in een Scandinavisch land woont, of het is de regel – 1 sauna per 2,5 inwoners in Finland!

Een buitensauna verloren in het bos

Landscaping - trends 2014

03 Buitenbad

Een ander kenmerk, met de buitensauna, zal veel indruk maken. Een perfecte plek om uit te rusten en de kwalen van deze versnelde wereld te vergeten. Een ongewoon gebruik van de buitenbadkuip – een Amerikaanse zakenman die terugkeert van vakantie, ontdekt 100 spraakberichten op zijn telefoon. De heer maakt de taak onaangenaam, meer dan gemakkelijk, en vervult hem vanuit zijn jacuzzi. Dit is een van de trends van 2014, hier vergezeld van een buitenfocus – een nieuwe trend van het jaar.

Twee trends – buitenbad en open haard

Landscaping - trends 2014

04 Natuurlijke materialen in de tuin

Een duidelijke trend, die u misschien al in tijdschriften tegenkomt, is het gebruik van natuurlijke materialen. De meest geschikte ruimte om te huisvesten is natuurlijk de tuin. Zoals je kunt zien, vormen de stenen platen een mooie bank, en het kan een vaste bank zijn. Kies voor hout en steen, ondanks kunstmatige materialen zoals plastic. Het zal u zeker meer kosten, maar duurzaamheid zal u een rendement op uw investering opleveren.

Er is geen beter dan natuurlijke materialen

Landscaping - trends 2014

05 Verzonken zitplaatsen in het zwembad

Beroof jezelf van het oneindige zwembad op de foto, evenals het prachtige uitzicht, en kijk naar de stoelen beneden. Hier is de architectuur en het ontwerp bovenaan de verfijning. Het is mooi, in alle eenvoud en zal waarschijnlijk indruk maken op de gasten. In de afgelopen jaren neemt deze trend toe en is deze nog steeds van kracht in 2014, te oordelen naar het aanbod van het zwembad, dat ons allemaal stoelen uitdeelt.

Zit in het midden van het zwembad

Landscaping - trends 2014

06 Open haarden en buiten haarden

Of je nu in het mistige Engeland bent of onder de zon van Florida, een buitenhaard is cool en praktisch. De warmte die vrijkomt, stelt u in staat om van het buitenleven te genieten, zelfs als dit niet de optimale tijd is. Wat je kan stoppen om uit te gaan is meestal koud of vochtig, en het vuur heft een van deze factoren op. Wat is er beter dan een nacht met je geliefde door te brengen, naar de sterren te staren, voor de brandende lichaam en ziel! Alsof je voor een kampvuur was, herinnerend aan vervlogen tijden. Een van onze favoriete trends voor 2014.

Als een kampvuur

Landscaping - trends 2014

07 Endemische bloemen

Het is een kwestie van vasthouden aan de soort bloemen die van nature aanwezig zijn in de hoek waar je woont. Stop met het importeren van bloemen uit het buitenland, om je roots te eren (letterlijk!) En waar je woont. Dit is de natuurlijke optie, die u een uitgebalanceerde tuin verzekert, en u geluk zal brengen. Je bent verzekerd van een mooie bloei, omdat deze bloemen ideaal zijn aangepast aan het gegeven klimaat. Endemisch planten is ook een manier om trots te zijn op het leven op een bepaalde plaats. Dit is een trend met een onbekende oorsprong, maar zal de komende jaren waarschijnlijk blijven groeien.

Gebruik gemakkelijk verkrijgbare planten

Landscaping - trends 2014

08 Groene muren

Dit is een populaire optie voor mensen met weinig of geen buitenruimte, maar ook voor degenen die gewoon een vleugje natuurlijkheid aan hun muren willen toevoegen. Vetplanten zijn een populaire keuze en zijn gemakkelijk te onderhouden. Wees creatief en plant je muur met allerlei planten voor maximaal effect.

Stel je een huis voor met een volledig begroeide buitenmuur, het moet echt spectaculair zijn! Een geweldige trend in 2014 en stijgend. De groene binnenmuren, vooral in de badkamer, zijn ook in de mode.

Succulente planten voor een groene muur

Landscaping - trends 2014

09 Aromatische kruidentuinen

Dit is een zeer sterke trend, die gemakkelijk in de lijst kan worden ingevoerd. Het planten van aromatische kruiden is heel gebruikelijk bij liefhebbers van culinaire kunst, maar ook bij mensen die graag de oorsprong van hun eten weten. De trend dankt zijn populariteit aan beroemde chef-koks zoals Jamie Oliver en is de afgelopen 5 jaar gegroeid. In het verleden werd deze bezetting geschikt geacht voor ouderen, maar de attitudes veranderen. Meer en meer jonge mensen verhogen hun aromatische kruiden. Degenen die het doen, kennen het bijzondere geluk dat ze een takje peterselie kunnen plukken dat ze zelf hebben gekweekt.

Verhoog je eigen aromatische kruiden

Landscaping - trends 2014

10 Verminder graszoden

Deze trend ontwikkelt zich al bijna een decennium. Het is een kwestie van het vrijwillig verkleinen van het oppervlak van de turf, ten gunste van decoratieve sets, trottoirs, enz. Het hebben van grote grasvelden is handig als je kinderen hebt om op te spelen, maar we weten allemaal welke inspanning nodig is om het in perfecte staat te houden. Aangelegde tuinen zoals de foto hierboven hebben nu de overhand op traditionele grasmatten. Het is modern om patronen in het gras te laten snijden en gebogen gazonranden.

Patroon dat in het gras wordt gesneden

Landscaping - trends 2014

11 Kunstgras

Op de laatste plaats, maar heel belangrijk: het kunstgras. Velen hadden aanvankelijk een sceptische houding, maar dit groene tapijt groeit in populariteit. Dit is de perfecte optie voor diegenen die niet graag rond de grasmaaier lopen, zonder de perfecte uitstraling van hun gazon te willen opgeven. Het is ook de oplossing voor plaatsen waar het gras moeilijk of niet groeit, bij gebrek aan licht of water. Kunstgras kan ook in vele vormen worden gesneden, wat altijd duidelijk blijft. Doe afstand van de scrupules en volg de trend, want deze blijft na 2014 stijgen.

Altijd een schone vorm

Landscaping - trends 2014

Geplaatst door Gérald Mercourt in


Landscaping - trends 2014

About design

Check Also

Watering holiday plant - onze tips voor gezonde planten!

Watering holiday plant – onze tips voor gezonde planten!

Drenken vakantie plant: hier zijn drie woorden die niet goed samengaan. Of, tenminste, dat is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *