Home / architectuur / Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden
Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Vandaag maak je kennis met een zelfgemaakte project dat is ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden. Een huisproject dat bewijst dat moderne architectuur zich aanpast aan de natuurlijke omgeving en niet andersom.

Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Dit in-house project vond plaats in Sancheong-gun, Zuid-Korea. Het idee was om onder andere spectaculaire uitzichten te bieden op een landschap van groene bergen en een fantastisch meer, dat de bewoners een enorm gevoel van vrede en rust schenkt. De ontwerpers wilden een grote comfortabele en moderne leefruimte creëren, maar deze op een bewuste en ecologische manier integreren in de omgeving.

Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Het meer voor het huis is inderdaad een kunstmatig reservoir. Oorspronkelijk bestond dit landschapselement niet. Spectaculaire en mysterieuze scènes ontstaan ​​rond deze plaats dankzij dit rustige meer. Het ontwerp van het hele huis werd inderdaad beïnvloed door de esthetiek en de specifieke kenmerken van de omringende natuur. Als een vogel die stilletjes op de boom nestelt maar groter.

Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

House Project: Mens en natuur in harmonie

Het architectenbureau JMY architects kreeg de opdracht om dit in-house project in 2016 uit te voeren, geleid door een team van professionals waaronder architect Jaemin Yoon en ontwerper Seongmin Lee.

Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Omdat het een plaats is met weinig inwoners, is er alleen een oprechte dialoog tussen mens en natuur. De eerste methode van dialoog was een interpretatie van de “limiet” waar de mens de natuur ontmoet. Daarom is de structuur ontworpen om communicatie tussen binnen en buiten, tussen mens en natuur mogelijk te maken. De mens is zijn schepping, zijn plaats en zijn dialoog met de natuur en omgekeerd. Door zijn relatie met de natuur te verliezen, verliest de mens de band met zichzelf. Dit huisproject probeert het te herstellen.

Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Hedendaagse architecten en makers willen meer en meer de gezonde band tussen mens en natuur herstellen. Van nature heeft de mens deze band inderdaad verloren omdat zijn manier van leven veranderd was door de opkomst van industrialisatie en technologie. Deze culturele beweging die de behoefte voelt om terug te keren naar de natuur is niet nieuw. Veel mensen hebben het belang van onze verbinding met de natuur al ingezien. Dit huisproject bewijst het helemaal.

Het terras en de berg Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Houten terras met uitzicht op de bergen Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Een droomachtig uitzicht: de bergen, het meer en de bomen
Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Huisproject: een licht interieur

In dit huis midden in de natuur ontdekt men alleen het minimum aan benodigde meubels. In de woonkamer werd een leren chaise longue zorgvuldig geplaatst naast de ingebouwde open haard. De chaise-longue is natuurlijk gericht op het uitzicht op het natuurlijke landschap buiten. Een ruimte met weinig doel wordt beschouwd als een energetisch zuivere ruimte. Om te ontspannen heb je heel weinig nodig. Alles zit in het landschap, alles is in de natuur.

Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Hetzelfde geldt voor de slaapkamer, die lijkt op een coconnest. Zijn stijl is heel schoon, de sfeer is zacht. De bladen zien er donsachtig uit en laten je toe om erin te duiken. De vloer is gekleed in licht houten parket, de muren en het plafond zijn allemaal wit, allemaal schoon. En de decoratie? Hier is het, kijk door het raam … Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Buiten, maar ook binnen, gaven de drie ontwerpers van dit huisproject de voorkeur aan het gebruik van hout en steen. Twee van de meest aanwezige elementen waaruit de natuur bestaat. Een harmonie tussen de creaties van de mens en het natuurlijke landschap.

Buiten betonnen trap Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

Geplaatst door Liliane Morel in


Huisproject ontworpen om het contact van de mens met de natuur te behouden

About design

Check Also

Modern huis met prachtig interieur gecamoufleerd in het bos in Bali

Modern huis met prachtig interieur gecamoufleerd in het bos in Bali

Dit moderne huis ligt in het Buwit-gebied, een dorp in het kustgebied van Zuidwest-Bali, en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *