Home / Brico / Home shampoo – 6 recepten met natuurlijke ingrediënten
Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Home shampoo – 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Tegenwoordig richten steeds meer meisjes zich op haar- en lichaamsverzorgingsoplossingen die zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Shampoos, haar en lichaamsverzorging … al deze producten kunnen worden vervangen door zelfgemaakte alternatieven met ingrediënten die absoluut gezond en veilig zijn voor onze gezondheid.

6 zelfgemaakte shampoo recepten met natuurlijke producten en vrij effectief

In de lijn die volgt, bieden wij 6 zelfgemaakte shamperecepten gemaakt van natuurlijke en gezonde producten. Geniet ervan als u commerciële producten in uw badkamer wilt vervangen!

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

In de samenvatting van dit artikel zijn de volgende oplossingen aangepast aan verschillende behoeften:

 1. een recept voor zelfgemaakte shampoos met Castilië-zeep;
 2. een idee van het hydrateren van zelfgemaakte shampoo voor mensen met droog haar;
 3. een harde huis shampoo met kamille voor blondharige meisjes;
 4. een zelfgemaakte shampoo recept met natuurlijke ingrediënten voor kinderen;
 5. hoe je droge shampoo en zijn sprayversie maakt;
 6. hoe je een twee-in-een shampoo en body wash maakt.

Alles om te verrijken met de ingrediënten die je lekker vindt. Verken al deze recepten hieronder!

Zelfgemaakt shampoo-recept met zeep van Castilië

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Castilla zeep is een natuurlijk product gemaakt van olijfolie. Nu, zoals we weten, is de laatste sinds de oudheid bekend als een uitstekend product voor het versterken van het haar. Probeer dit recept om u te overtuigen!

ingrediënten:

 • ¼ kopje kokosmelk (zelfgemaakt of commercieel verkrijgbaar);
 • 1/4 kop Castilla vloeibare zeep;
 • 20 druppels etherische oliën naar keuze (bijvoorbeeld munt, lavendel, rozemarijn en sinaasappel of verschillende combinaties);
 • Voor droog haar: voeg ½ theelepel olijfolie of amandel toe (optioneel).

Hoe zelfgemaakte shampoo te maken met zeep van Castilla

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Meng alle ingrediënten in een shampoofles of een andere container. Pompzeepdispensers en zelfs schuimende dispensers werken heel goed met dit recept. Als u een dispenser gebruikt, voeg dan 1/4 kopje gedestilleerd water toe voor de beste resultaten. Schud goed om te mengen. Gebruik ongeveer een theelepel voor elke wasbeurt.
Deze zelfgemaakte shampoo kan maximaal een maand worden bewaard. Schud de fles vóór elk gebruik, zodat de ingrediënten goed mengen.
Let op, dit product kan ook als scheerschuim worden gebruikt. Plaats hiervoor de vloeistof in een schuimende dispenser en verdun met 1/4 kopje gedistilleerd water!

Home vochtinbrengende shampoo recept voor mensen met droog haar

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Je hebt eerder droog haar en bent op zoek naar een natuurlijk alternatief voor huidverzorgingsproducten die in winkels worden verkocht. Hieronder een zelfgemaakte shamperecept dat je zou kunnen helpen. Het bevat verschillende soorten essentiële oliën die worden gewaardeerd om de glans van het haar te herstellen.

ingrediënten:

 • 400 ml hele kokosmelk;
 • 2 el. vloeibare rauwe honing;
 • 1 theelepel jojoba-olie;
 • 1 theelepel ricinusolie;
 • 2 el. appelazijn;
 • 1 theelepel essentiële oliën naar keuze (lavendel, ceder, rozemarijn, munt …).

Hoe een hydraterende zelfgemaakte shampoo te bereiden voor glanzender haar

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Meng alle ingrediënten in een kom en klop tot een gladde massa. Als sommige ingrediënten gescheiden blijven, schud dan goed voor gebruik. Om het product te gebruiken, masseert u een kleine hoeveelheid op de hoofdhuid. Gebruik vervolgens uw vingers of een kam om goed op alle haar te passen. Laat het een paar minuten intrekken voordat u afspoelt.
Je haar is van nature dik? In dit geval kunt u een azijn appelcider azijn spoelen met ¼ kopje appelcider azijn en ¼ kopje gezuiverd water.

Home shampoo-idee voor blond haar met kamille

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Meisjes met blond haar weten het zeker: kamille is een van de aanbevolen natuurlijke ingrediënten voor blonde manen vol splinters. In de volgende regels delen we met u een zelfgemaakte shamperecept op basis van dit natuurlijke ingrediënt. Let op, dit shampoo-recept is gebaseerd op de klassieke zeepbereidingsmethode. Je krijgt uiteindelijk een harde zeep.

Waarschuwing: het productieproces van deze zeep omvat het gebruik van bijtende soda, een ingrediënt dat gevaarlijk kan zijn als het in contact komt met de huid of als het wordt ingeslikt. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen wanneer u met dit ingrediënt werkt!

ingrediënten:

 • 283 gram olijfolie;
 • 227 gram kokosolie;
 • 57 gram sheaboter;
 • 113 g ricinusolie;
 • 57 gr avocado-olie;
 • 57 g zoete amandelolie;
 • 120 ml gekoelde kamille thee;
 • 111 g natronloog (natriumhydroxide);
 • 1 eetl. (15 ml) honing gemengd met 1 eetl. (15 ml) gedestilleerd water.

Hoe zelfgemaakte shampoo te maken met kamille

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Kook 120 ml gedestilleerd water en giet over 1 kopje verse kamillebloemen. Als u geen verse kamillebloemen heeft, kunt u in plaats daarvan 1/2 kopje gedroogde bloemen gebruiken. Je kunt waarschijnlijk ook kamille thee gebruiken. Laat de bloemen 30 minuten tot een paar uur weken voordat ze worden gefilterd. De kruidenthee moet op kamertemperatuur of koeler zijn voordat hij in een zeeprecept wordt gebruikt. Gebruik nooit hete thee!

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Bereid de bijtende soda-oplossing voor. Voorzichtig, bijtende soda is een toxisch product dat ernstige brandwonden kan veroorzaken bij contact met de huid. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen om uzelf te beschermen. Vermijd het werken in de buurt van jonge kinderen en dieren. Lees de instructies op het frisdrankpakket voordat u begint!

Weeg de vaste ingrediënten kokosolie en sheaboter. Smelt vaste producten in een bain-marie of op een laag vuur. Wrijf intussen de andere vloeibare oliën. Plaats ze in je slowcooker (voor het hete proces) of in je pot / zeepcontainer (voor het koude proces). Giet heet gesmolten boter en kokosolie en meng met andere oliën. De temperatuur van het mengsel moet ongeveer 32 tot 38 ° C zijn.

Giet de natronloogoplossing in de hete oliën. Roer met een staafmixer de oplossing met de motor ongeveer 30 seconden uit. Schakel de motor in en mix gedurende een minuut of twee. Roer nog eens 30 seconden met de motor af. Herhaal met de motor ingeschakeld enzovoort. Wissel tussen de twee manieren van mengen af ​​om te voorkomen dat de motor oververhit raakt. U vermijdt ook het vormen van luchtbellen in het eindproduct.

Hoe je op kamille gebaseerde shampoo op te slaan – twee mogelijke benaderingen

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Na het voltooien van alle bovenstaande stappen, is het aan jou om te beslissen hoe je je shampoo bewaart. Daarvoor zou je moeten beslissen of je je zeep (heet proces) gaat koken of de voorbereide vloeistof direct in een mal giet (koud proces).

Voor het koude proces

Na het voltooien van de bovenstaande stappen, kunt u essentiële olie en andere producten van uw keuze toevoegen. Giet vervolgens de vloeistof in de vorm. Laat het 24 tot 48 uur staan, haal het uit de vorm en laat de staven 4-6 weken voor gebruik verharden in de open lucht.

Voor het warme proces

Nadat je klaar bent met de bovenstaande stappen, kook je je zeep ongeveer een uur. Op dit moment kunt u essentiële olie en andere producten van uw keuze toevoegen. Plaats de zeep dan in een vorm. Laat het 24 uur zitten en haal het uit de vorm. De zeep is klaar voor gebruik. Let op, uw shampoo gaat langer mee als u hem minstens een paar weken laat zitten.

Hoe zelfgemaakte shampoo te gebruiken in de vorm van harde zeep

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Als je zelfgemaakte shampoo in de vorm van harde zeep gebruikt, is het het beste om dit te doen met een azijnspoeling om je hoofdhuid te helpen de natuurlijke pH te herstellen. Je verwijdert ook zeepresten. Dit is vooral belangrijk als u in een gebied met hard water woont.

Zelfgemaakte babyshampoo recept gemakkelijk en natuurlijk om zelf te maken

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Je hebt een kind en je wilt een gemakkelijk zelfgemaakt shamperecept vinden dat je kunt gebruiken om dit kleine lid van je huis te wassen. Hier is een suggestie die slechts enkele producten bevat, allemaal op basis van natuurlijke ingrediënten.

ingrediënten:

 • 8 druppels citroen etherische olie;
 • 10 druppels etherische olie van melaleuca (tea tree);
 • 1/4 c. Castilië zeep;
 • 1/2 c. gefilterd water.

Hoe zelfgemaakte baby shampoo te maken

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Meng alle ingrediënten in een kopje en giet het in een fles met een deksel. Schud goed om alle ingrediënten op te nemen. Om de shampoo te gebruiken, schudt u goed en giet u een kleine hoeveelheid in uw handpalm. Wrijf de hoofdhuid in en maak je een weg door het haar. Goed uitspoelen.

Zelfgemaakt recept voor droge shampoo en de versie van het spuittoestel

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Onder de meest praktische soorten shampoo die kunnen worden gebruikt wanneer er niet veel tijd is, zijn er ook droge shampoos. Zoals de naam suggereert, zijn deze producten niet in vloeibare vorm. Ze zijn ontworpen om snel op een dik deel van het haar te worden aangebracht, zoals bijvoorbeeld de wortels. De ingrediënten die ze bevatten absorberen de oliën geproduceerd door het haar en stellen ons in staat om kleine onvolkomenheden te corrigeren zonder veel tijd te verspillen.

Het goede nieuws is dat je hier op een droge huis shampoo voor kunt rekenen. U vermijdt schadelijke chemicaliën terwijl u geniet van betere resultaten. Volg hiervoor de stappen van het recept onderaan!

ingrediënten:

 • 1/4 kopje wortelpijlpoeder of organisch maïszetmeel of 2 eetlepels pijlwortel of maïszetmeel + 2 lepels
 • cacaopoeder;
 • 5 druppels etherische olie naar keuze (optioneel, bijvoorbeeld lavendel);
 • een oude make-upborstel voor eenvoudigere toepassing (optioneel).

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Opmerking: gebruik cacaopoeder voor bruin haar om je huisshampoo een kleur te geven die dichter bij je manekleur ligt.

Hoe droge zelfgemaakte shampoo te bereiden

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Doe de druppels etherische olie in de pijlwortel of in maizena. Meng met een lepel. Bewaar het mengsel in een kleine pot of een oude poedercontainer.
Om te gebruiken, breng met een oude borstel op de wortels of op de vette delen van je haar. De applicatie met het penseel is niet verplicht, je kunt ook je vingers gebruiken. Het gebruik van het penseel maakt je werk echter een stuk eenvoudiger. Het elimineert de noodzaak om je haar te kammen, het wordt ook aanbevolen voor haarstyling.
Let op, je kunt ook de hierboven genoemde ingrediënten gebruiken om een ​​vochtige shampoo te krijgen, om spray aan te brengen. Deze zal werken als een droge shampoo. Hieronder enige uitleg over dit onderwerp.

Hoe drooghuis shampoo in een verstuiver te veranderen

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Nu u hebt gezien hoe u een drooghuishampoo kunt maken, laten we ook leren hoe u dit in een spuitvriendelijk product kunt veranderen.

ingrediënten:

 • 1 kop heet water;
 • 1/4 kopje arrowroot of maïszetmeel;
 • 1/4 kopje wodka, spiritus of toverhazelaar;
 • essentiële oliën of een spritz van je favoriete geur om te ruiken.

Hoe maak je zelfgemaakte sprayshampoo

Meng alle ingrediënten in een kleine spuitfles en schud goed om te mengen. Goed schudden voor elk gebruik. Breng aan op de wortels of vette delen van het haar om aan te brengen. Laat het drogen en style je haar zoals gewoonlijk.

Zelfgemaakte DIY-shampoo en twee-in-één bodywash-product

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Hou je van twee-in-een producten? Of je nu je leven wilt vereenvoudigen of je hebt besloten om je vakantiebagage te verlichten met een twee-in-een zelfgemaakte shampoo en body wash, wij hebben een oplossing voor je. Het beste is dat het wordt geleverd in 3 interessante varianten, waarmee je plezier kunt hebben met verschillende smaken. Om ze te lezen, is het gewoon naar beneden!

Basisingrediënten:

 • 1/2 kopje Castilla vloeibare zeep zonder toegevoegde geurstoffen;
 • 1/3 kopje zelfgemaakte kokosmelk;
 • 2 el. zoete amandelolie.

Hoe maak je een zelfgemaakte shampoo en DIY twee-in-een body wash – het basisrecept

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

Meng de drie ingrediënten samen. Plaats in een fles. Kleine pomp-, glazen of plastic flessen zijn perfect voor de gelegenheid. Vóór elk gebruik schudt u het flesje voorzichtig door om de ingrediënten opnieuw te mengen, omdat, zoals u weet, de kokosmelk na verloop van tijd zal scheiden van de rest van de ingrediënten.

Kies een hoeveelheid om toe te passen, afhankelijk van de lengte van uw haar. Een theelepeltje is meestal voldoende voor haar van gemiddelde lengte.

Om de bodywash te gebruiken, gebruikt u een spons en brengt u er een kleine hoeveelheid op aan. De shampoo en bodywash kunnen een week in de badkamer worden bewaard. Je kunt het ook tussen gebruik in de koelkast bewaren. Hierdoor kunt u ze langer bewaren.

Varianten en parfums voor doe-het-zelf shampoo en body cleanser

Om de smaken te variëren of simpelweg om een ​​geliefde cadeau te geven, kun je ook experimenteren met de volgende combinaties. Gebruik elke keer de basishampoo en voeg de verschillende mixen toe.

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

DIY-variant huis shampoo met tea tree

 • 1 partij basisshampoo (zie hierboven);
 • 15-20 druppels tea tree etherische olie;
 • 10-12 druppels etherische olie van kamille;
 • 3-5 druppels etherische olie van patchouli (optioneel).

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

DIY-variant shampoo gemaakt van een boeket planten

 • 1 partij shampoo basis;
 • 10 druppels etherische olie van rozemarijn;
 • 8 druppels etherische olie van lavendel;
 • 6 druppels etherische olie van kamille;
 • 4 druppels pepermunt of groene munt etherische olie.

Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

DIY-variant shampoo en bodywash met munt en vanille

 • 1 partij shampoo basis;
 • 15 druppels etherische olie van vanille;
 • 10 druppels zoete sinaasappel etherische olie;
 • 6 druppels etherische olie van mint.

Dus hier zijn enkele variatie-ideeën voor het basisrecept dat je leuk kunt testen!

Geplaatst door Claire Deschamps in


Home shampoo - 6 recepten met natuurlijke ingrediënten

About design

Check Also

Vliegeren: 10 ideeën voor succes en plezier maken met je geliefden

Vliegeren: 10 ideeën voor succes en plezier maken met je geliefden

We hebben allemaal goede herinneringen aan een vliegeren. Zelfs als je een van degenen bent …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *