Home / mode / Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials
Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

Het onderwerp banden is op zich interessant. Deze mannelijke accessoires hebben een lange geschiedenis en hetzelfde geldt voor de verschillende manieren om ze te binden. Het is ook een verplicht onderwerp voor mannen, want bijna allemaal, op een bepaald moment in hun leven, stuiten op de vraag hoe je een vlinderdas kunt knopen.

Tegenwoordig kan deze vraag zich voordoen tijdens een speciale gebeurtenis of gewoon om professionele redenen.

10 eenvoudige tutorials om te leren hoe je een vlinderdas kunt strikken

Om hieraan toe te voegen, is de laatste jaren ook de vraag hoe je een vlinderdas kunt strikken, begonnen vrouwen te interesseren. Dit komt waarschijnlijk omdat de modecollecties damesaccessoires van dit type hebben gelanceerd. Sommige meisjes hebben ook belangstelling getoond voor het onderwerp uit liefde voor hun echtgenoten die zelf worden geconfronteerd met de vraag hoe ze een vlinderdas moeten strikken.

Als je al eerder een beetje onderzoek hebt gedaan, heb je zeker gemerkt dat er geen eenduidig ​​antwoord is op de vraag hoe je een gelijkspel kunt binden. Er zijn zelfs zoveel verschillende manieren om dit kledingaccessoire te combineren! Vandaag kijken we naar een selectie van 10 knopen. We hebben ze gekozen omdat ze eenvoudig te maken zijn en tot de meest bekende en meest gebruikte knopen van vandaag behoren.

Hoe een Windsor- of Full Windsor-knoop te knopen

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

Om te beginnen, raden we je aan om een ​​Windsor of Full Windsor stropdas knoop te maken. Het verhaal van deze stropdas is heel grappig. Veel mensen maken de fout om hun oorsprong te associëren met de hertog van Windsor. In feite wordt dit illustere personage beschouwd als de uitvinder van een ander knooppunt, de Vier in Hand, die we later in dit artikel zullen kunnen zien.

De Windsor-knoop of Full Windsor is ondertussen het resultaat van de pogingen van andere mannen die zo dol waren op de knoop die de hertog droeg dat ze verschillende pogingen deden om zijn creatie te imiteren!

Om deze kleine anekdote compleet te maken, laten we ook zeggen dat de Full Windsor-knoop in feite in een paar verschillende varianten voorkomt. Het essentiële kenmerk? Het feit dat het een driehoekige vorm en een symmetrische structuur heeft en zeer solide is.

Als gevolg hiervan is het een stropdas knoop is zeer geschikt voor mannen die een vrij brede nek hebben. Als dit uw geval is, aarzel dan niet om het te proberen.

Hoe maak je een Windsor Half Tie Bow

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

We zeiden het: als je de vraag stelt hoe je een Windsor-knoop vastbindt aan een connaisseur, zal hij je vertellen dat er verschillende variaties zijn in het dragen van dit Windsor-accessoire. Laten we dus kijken naar een tweede variant van het knooppunt in kwestie die gewoonlijk de Windsor Half wordt genoemd.

Deze knoop is niet de makkelijkste die bovenaan te zien is. Wat meer is, het lijkt veel op deze. Als u wilt weten hoe u zo’n Windsor-stropdas kunt maken, volgt u gewoon de stappen op de afbeelding.

Als het om Windsor-knopen gaat, is een belangrijk ding om in gedachten te houden dat ze meestal gemaakt zijn met middelgrote of smalle stropdassen. Dit draagt ​​meer bij aan het symmetrische aspect van het eindresultaat.

Bind een gelijkspel Vier in de hand

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

Het knooppunt Vier in hand is de eenvoudigste en meest voorkomende van alle knooppunten die op het netwerk te vinden zijn. Zoals hierboven vermeld, werd het uitgevonden door de hertog van Windsor. De naam van het knooppunt zelf heeft echter nog een andere oorsprong. Het wordt geassocieerd met een club die bestond in de 19e eeuw en had dezelfde naam als deze knoop.

De vier in hand-knoop is heel eenvoudig en heel gemakkelijk te doen. Het wordt gekenmerkt door een enigszins asymmetrische structuur en vorm. Als je niet weet hoe je een gelijkspel moet knopen of als het iets is dat je moeilijk kunt leren, is dit de perfecte knoop voor jou.

Leer een Hannover-stropdasknoop te binden

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

Het knooppunt van Hannover heeft een hogere moeilijkheidsgraad dan de bovenstaande modellen. Volgens sommigen komt het uit het huis van Hannover. De knoop heeft een asymmetrisch uiterlijk. Het is bekend dat het zeer elegant en onderscheidend is, omdat de vorm ervan op gelijkzijdige driehoeken lijkt. Prestigieus, het is gemakkelijk te herkennen en te onderscheiden door zijn grootte.

Hier is een afbeelding met alle stappen die moeten worden gevolgd om het knooppunt Hannover te maken. Zoals we al zeiden, deze knoop is niet gemakkelijk. Wees daarom niet ontmoedigd als je de eerste keer niet kunt slagen. Houd vol en je krijgt uiteindelijk een goed resultaat!

Hoe maak je een Victoria stropdas vlinderdas

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

De Victoria-knoop heeft de reputatie het moeilijkst te doen. Als we een moeilijkheidsgraad zouden doen, zou de Victoria inderdaad als eerste geplaatst worden. Aan de methode kant, zou het nuttig zijn om te weten dat de Victoria gebaseerd is op de Vier in Hand. Het duurt weer bijna alle stadia van realisatie van deze. Het enige verschil is dat de Victoria een extra stap omvat.

De bijzonderheid van de Victoria-knoop ligt in het feit dat het kleiner is in vergelijking met de anderen. Het heeft echter een groter volume dan Four in Hand. Als je je afvraagt ​​wat de oorsprong van de naam van deze knoop is, zou je moeten weten dat het naar koningin Victoria van Engeland is genoemd.

Hoe een Nicky-knoop te maken

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

Laten we nu kijken hoe we de dasknoop kunnen maken, Nicky. Het ontleent zijn naam aan Nikita Chroesjtsjov en zijn verhaal is gekoppeld aan een bezoek van de staatsman aan Milaan. Om deze reden is het typerend voor deze Italiaanse stad. In Milaan wordt het zelfs gebruikt voor het inrichten van vele vitrines van herenmodezaken.

De Nicky-knoop wordt als gemakkelijk te doen beschouwd. Hij heeft een gemiddelde grootte. Het staat bekend als heel eenvoudig om ongedaan te maken. Daarvoor hoef je alleen maar het smalle deel van de stropdas op te tillen.

Hoe een Balthus stropdas te binden

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

Het knooppunt Balthus is ook erg interessant. Zijn verhaal is gekoppeld aan de naam van de Frans-Poolse kunstenaar Baltasar Klossowski. Hiertoe wordt het brede uiteinde van de stropdas meerdere keren om het smalle uiteinde gewikkeld. Deze manier van werken maakt het mogelijk om een ​​kortere das te verkrijgen aan het einde van de stappen.

Wat het uiterlijk van de Balthus-knoop betreft, merken we op dat deze aanzienlijk groter is dan andere. Bovendien is het gemakkelijk te herkennen aan de bredere kegelvorm.

Hoe een oosterse stropdasknoop te maken

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

De zogenaamde oosterse knoop heeft bij veel mannen de voorkeur vanwege zijn eenvoud. Het is ook heel snel te doen omdat het maar een paar stappen heeft. Meestal wordt het gedragen met een dikkere stropdas en is het ideaal voor mannen van aanzienlijke omvang.

Leer om Trinity te knopen

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

De Trinity-knoop is ongebruikelijk en zal een beroep doen op degenen die op zoek zijn naar een origineel idee om deze herenkleding accessoire te dragen. Het is niet een van de eenvoudigste maar heeft een medium aspect dat geschikt is voor allerlei soorten kleding en gelegenheid.

Realiseer de Knoop van het Koord van het Koffie

Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

We eindigen met nog een voorbeeld van een originele stropdasknoop, ook wel de Café-knoop genoemd. Interessant, het heeft een hoge moeilijkheidsgraad en geeft een resultaat van gemiddelde grootte, wat het praktisch en chic maakt op hetzelfde moment.

Geplaatst door Claire Deschamps in


Hoe maak je een gelijkspel knoop in 10 praktische tutorials

About design

Check Also

Het verhaal van de bootschoen en hoe je deze voor elke gelegenheid kunt dragen

Het verhaal van de bootschoen en hoe je deze voor elke gelegenheid kunt dragen

Ken je de bootschoen? Lees verder om erachter te komen hoe een uitgevonden schoen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *