Home / Brico / Explosief krijtverfspel voor jong en oud
Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Dat is het, de lente is aangebroken en het wordt steeds mooier buiten! Het is tijd om te genieten van de zon en van mooie dagen in de buitenlucht. Daarom bieden we vandaag activiteiten aan voor kinderen om samen met het gezin te doen.

Ontdek het spel van explosieve bomverf met krijt!

Het is bekend, kinderen houden van alles dat explosief is, kleuren en magie. Een van de beste outdoor-hobby’s is krijt tekenen. Maar vandaag bieden we je een andere techniek om samen te proberen.

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

In het tegenovergestelde recept laten we je zien hoe je alles kunt voorbereiden dat je nodig hebt om deze game uit het gewone te halen. En daarvoor heeft u het volgende nodig:

 • Zakken met sandwichzakken
 • maïs (maïszetmeel)
 • azijn
 • voedselkleuring en / of aquarelvloeistof
 • baking soda

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Hoe het te doen?

Als het gaat om spelervaringen zoals deze, meet u de ingrediënten zelden tot op het dichtstbijzijnde gram. De gebruikte hoeveelheid voor elke tas is min of meer anders, maar het werkt elke keer! De sleutel is om de zak ten minste 1/3 van de hoeveelheid te vullen met het vloeibare kalkmengsel. Weet dat hoe meer zakken vol zijn, hoe meer explosies belangrijk zijn. In elke zak worden een paar theelepels maïszetmeel met azijn gemengd tot een dikke vloeibare consistentie wordt verkregen. Voeg een paar druppels voedselkleuring of vloeibare waterverven toe voor de kleur.

De ingrediënten worden toegevoegd en gemengd met elke zak. Wees voorzichtig, het is belangrijk om ze opnieuw te mixen vlak voordat je ze gebruikt.

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Voor deze game met explosief krijt heb je baking soda nodig!

Naast de verfzakken, heb je ook wat bakpoeder nodig. Gebruik hiervoor vierkante stukjes papieren keukenpapier. Plaats de baking soda in het midden en vouw de papieren handdoeken rond zodat deze goed sluit. Hoeveel? Het hangt ervan af! Hoe meer u voor elke zak gebruikt, hoe groter de reactie tussen de actieve ingrediënten en hoe groter de explosie.

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Het kost slechts ongeveer tien minuten om al het materiaal voor te bereiden, en dat is wanneer het spel kan beginnen! Als je klaar bent om plezier te hebben, gooi je snel een bom zuiveringszout in een verfzak die je eerder hebt voorbereid. Sluit de tas vervolgens heel snel. Weet dat het veel gemakkelijker is om de tas te sluiten voordat je de bom van zuiveringszout toevoegt. Zorg ervoor dat de tas volledig gesloten is. Als er zelfs maar een klein gaatje is, zal het niet werken. Eenmaal gesloten, plaats je de zak en schud je hem hard. Zet opzij en observeer het resultaat. Geweldig, niet?

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

De zakken worden langzaam opgeblazen en groter en groter totdat ze ontploffen. Terwijl ze ontploffen, sturen de zakken krijt op de vloer, waardoor een explosie van kleuren ontstaat – een echte regenboog. Dus aarzel niet om zoveel mogelijk bommen in verschillende en levendige kleuren te maken. Houd er rekening mee dat sommige tassen veel lawaai maken, andere iets minder. Dus als uw kinderen bang zijn, waarschuw hen dan dat er niets gevaarlijks is.

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Waarom vinden we dit spel zo leuk?

Allereerst is het leuk van begin tot eind. Wat is beter dan het hele spel samen als een gezin voor te bereiden? Bovendien is het leuk en kun je allerlei kleuren mengen. En tot slot, het moet bekend worden gemaakt, het geluid is echt leuk! De buitenspellen zijn zo leuk en de kinderen zijn er dol op! Dat is waarom, hieronder laten we je ook zien hoe je je eigen krijt kunt maken!

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Het klinkt misschien als een krijtje, maar het is het begin van een miljoen activiteiten die elke dag plaatsvinden op speelplaatsen. Je kunt ook krijt gebruiken om het hinkelen te volgen, maar ook labyrinten. Kortom, het is een activiteit waarmee je duizend-en-een spellen kunt verzinnen en urenlang kunt oefenen!

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Verzamel het materiaal

Het zelfgemaakte krijt is gemakkelijk te maken met gips en iets om in te gieten. We houden van de grootte en het gewicht van krijt gemaakt met rollen wc-papier, maar er kunnen ook kartonnen kokers van andere formaten worden gebruikt of siliconenmatrijzen zoals die voor snoep of bakkerijproducten zullen werken ook.

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Gebruik tape om het ene uiteinde van de rollen toiletpapier te lijmen. Knip vellen vetvrij papier en bedek elke buis met een vel. Zorg dat de randen van het waspapier elkaar overlappen, zodat er geen karton in de buis zichtbaar blijft. In een plastic zak ter grootte van een sandwich, meng 1 kopje gips van Parijs en 1/2 kopje warm water.

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Voeg een kleur toe

Om het krijt te kleuren, voegt u ongeveer 2 eetlepels temperaverf toe aan de zak. Tempera verf is een afwasbare en niet-giftige verf, vaak gebruikt voor vingerverven. Gebruik zo veel of zo weinig als u wilt om pastelkleuren of rijkere kleuren te maken. Sluit de zak, pers en rol met de hand tot je een dikke pasta van uniforme kleur hebt.

Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Plaats de oplossing in de buizen

Snijd een gat in een hoek van de zak ongeveer twee centimeter breed. Schuif de open hoek in een van de voorbereide kartonnen kokers en knijp de pleister in de te vullen buis. Zorg dat er geen spaties of grote bubbels zijn. Herhaal ten slotte dezelfde oefening voor elke kleur. Laat het minstens 24 uur zitten en je bent klaar! Dit beroemde krijt is een praktisch hulpmiddel om te spelen, gemakkelijk schoon te maken en is bijna net zo leuk om te gebruiken als om te maken.

Explosief krijtverfspel voor jong en oud Explosief krijtverfspel voor jong en oud Explosief krijtverfspel voor jong en oud Explosief krijtverfspel voor jong en oud Explosief krijtverfspel voor jong en oud Explosief krijtverfspel voor jong en oud Explosief krijtverfspel voor jong en oud

Geplaatst door Annaëlle Duval in


Explosief krijtverfspel voor jong en oud

About design

Check Also

Wooden Playground - een doe-het-zelfproject waar uw kinderen dol op zullen zijn!

Wooden Playground – een doe-het-zelfproject waar uw kinderen dol op zullen zijn!

Met het energieseizoen (in alle vormen), moet je iets vinden om te bezetten. De zomer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *